dianaviktoria | inspiráció - blogtippek - márkaépí

Hogyan maradj produktív az ünnepekre készülve?

2019. december 02. - dianaviktoria

produktiv-az-unnepekre-keszulve-cover.png

Eljött a december, és vele együtt az az időszak, amikor szinte mindenki stresszes. A munkahelyeken az év végi hajtás elképesztő mértékű (hiszen mindenki mindent le akar zárni még karácsony előtt), az egyetemistáknak elkezdődnek a vizsgák, alig pár hét a karácsonyig és mindenkinek ajándékot kell vásárolni, arról nem is beszélve, hogy általában ilyenkor már csak hideg van hó nélkül, és végtelennek tűnő sötétség délután 4-től. Hogyan maradhatunk mégis motiváltak és produktívak, és hangolódhatunk az ünnepekre egyidőben?

Az én első tippem valami olyan, amire valószínűleg sosem gondoltál volna (haha). 

Ünnepek előtti produktivitás Tipp 1: Tervezz!

Tekintettel arra, hogy 23-24 napunk van arra, hogy mindent befejezzünk, amit ebben az évben még kellene, levizsgázzunk vagy épp lezárjuk a negyedéves-féléves projekteket, megvegyünk mindenkinek minden ajándékot (még akkor is, ha csak pár embernek veszünk és csak valami személyre szóló kedvességet), lelassuljunk, mézeskalácsot süssünk, forralt bort igyunk, feldíszítsük a lakást, beszerezzük a karácsonyfát és mindemellett rendben tartsuk az otthonunkat és ápoljuk a kapcsolatainkat magunkkal és másokkal, nincs mese, meg kell terveznünk a napjainkat.

 

Ünnepek előtti produktivitás Tipp 2: Bontsd fel rövidebb időszakokra a tervezést!

Én az idén heti mennyiségeket adtam magamnak:
Az első héten a kisebb munkán kívüli feladatokat fogom elvégezni, és inkább a munkáim befejezésére koncentrálok.
A második héten összeírom az ajándékok listáját, elkezdem a beszerzésüket, befejezem a lakás feldíszítését, és elkezdem előkészíteni a karácsony gasztronómiai kiegészítőit (mézeskalács, tojáslikőr), és igyekszem a nagy projekteket befejezni.
A harmadik, egyben utolsó héten a hét elején befejezem az ajándékok vásárlását, és minden megmaradt, apróbb feladatot elvégzek a munkámban. A hét második felében pedig teljesen átadom magam a karácsonyi tevékenységeknek, mint a korcsolyázás, ajándékcsomagolás, forralt borozás, karácsonyi zenelista készítése.

produktiv-az-unnepekre-keszulve-3.JPG

 

Ünnepek előtti produktivitás Tipp 3: Csoportosítsd a feladatokat!

Sokkal könnyebb lesz a hétköznapi feladataidra koncentrálnod a hétköznapokban, ha tudod, hogy mennyi időt fognak igénybe venni. Ha tudod, hogy valamelyik nap többet kell majd dolgoznod, a megterhelő napod estéjére tervezd be a kikapcsolódást, feltöltődést jelentő programokat. A könnyebb napok mellé pedig tehetsz 2-3 bonyolultabb, időigényesebb feladatot.

 produktiv-az-unnepekre-keszulve-2.JPG

 

Ünnepek előtti produktivitás Tipp 4: Próbálj meg fókuszálni!

Ha munkaidőben azon kapod magad, hogy már 20 perce csillogós ruhát keresel magadnak szilveszterre, vagy elalvás helyett karácsonyi csomagolós képeket nézegetsz Pinteresten, az sajnos nem fogja a produktivitásodat szolgálni. Inkább tervezz be a napodba tudatosan 1 órát, amikor felfedezed a Zara webshopjának minden funkcióját és megnézed az összes karácsonyi macskás videót Instagramon. Szükséges a kikapcsolódásnak ez a módja is, de ahhoz, hogy produktív tudj maradni, muszáj időkorlátot megszabnod magadnak, hogy az egy óra tényleg egy óra legyen.

produktiv-az-unnepekre-keszulve-1.JPG

 

Ünnepek előtti produktivitás Tipp 5: Használj adventi kalendáriumot!

Ma már a régi kis kockacsokis verziók helyett csillogó sminktermékes, prémium csokoládés és ezer másféle naptárt választhatsz. Hogyan segíti ez a produktivitásodat az ünnepek előtt? Egyszerű: akkor bontsd ki az adott napra vonatkozó ablakot, amikor elvégeztél mindent, amit aznapra terveztél. Mi lehetne jobb motiváció, mint egy csodás, a karácsonyi szettedhez pont passzoló rúzs?

Nekem ezek a dolgok segítenek, hogy ne veszítsem el a motivációm, és mindennel időben elkészüljek. Te hogyan maradsz produktív az ünnepekre készülve? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://dianaviktoria.blog.hu/api/trackback/id/tr2415335320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása